Vignoble de Saint Jeannet
“Viena labai paini istorija” arba “Vingiuotas kelias į Sait Jeannet ir netikėtas atradimas” Jau vien tai, kad istorija yra verta pavadinimo ir netgi dvigubo, suteikia daug džiaugsmo, o prasidejo viskas prieš gerą savaitę. Ilgas kelias į Saint Jeannet. Buvo laisva diena, tokia debesuota, bet sausa ir šilta. Jokio plano neturėjome, tiesiog nusprendėme kažką labiau dinamiško nuveikti, nes pasijutome, kad smegenys jau vėl pajėgios priiminėti naują informaciją. Norėjosi kažko naujo ir tuo pačiu kažkur arti. Nusprendėme aplankyti Gilette, kurį buvome eilę kartų pravažiavę anksčiau ir apie kurį parašėme jau sekančią dieną. Tačiau kaip ir rašėme vakar, kad neparašėme apie apsilankymą Saint Jeannet ir atradimą, kuris mus paskatino ten sugrįžti ir vakar. O bevažiuojant į Saint Jeannet vakar užsukome į Gattières, kurį taip pat jau buvome pravažiavę eilę kartų anksčiau ir apie kurį pasidalinome vakar. Beje Saint Jeannet jau esame buvę prieš gerus metus, bet tik praeitą savaitę nusišypsojo laimė atrasti užrašą apie mistines vynuoges, kaip visada Jolantos dėka ir nuo to viskas prasidėjo. Pristatome Saint Jeannet. Tai yra išskirtinis miestelis, įsikūręs stūksančio skardžio Le baou de Saint-Jeannet papėdėje. Pats miestelis yra daugiau nei 400m aukštyje. Geografinė padėtis sukuria išskirtines klimato sąlygas ir atveria neįtikėtinus panoraminius vaizdus į aplinkines vietoves. Tikrai ne be reikalo šis miestelis patraukė eilę dailininkų, rašytojų ir poetų, tokių kaip Dufy, Trachel, Poussi....(plačiau)
Bešamel padažas
Bešamel padažas Ingredientai: Sviestas – 50-70g. Miltai – 1 valgomas šaukštas su kaupu. Pienas – turėti pasiruošus bent 0.5l. Raudonėlis (Oregano) – žiupsnelis. Bazilikas (Basil) – žiupsnelis. Juodieji pipirai malti – žiupsnelis. Druska pagal skonį. Paruošimas: ....(plačiau)